Bunderbos open, maar wel waarschuwingen voor wilde zwijnen

In het Bunderbos wordt gewaarschuwd voor wilde zwijnen © Guus Benders (L1)
Zes weken lang was het Bunderbos verboden gebied voor recreanten na een aanval van wilde zwijnen. Het vrouwtjeszwijn met jongen is sindsdien niet meer gespot. Daarom mag er vanaf nu weer gewandeld worden in het bos, maar wandelaars worden wel gewaarschuwd.
De linten en verboden-toegangsborden zijn inmiddels verwijderd. Bezoekers kunnen weer gewoon het gebied in.

Lege paden

Dat wil niet zeggen dat het storm loopt. Op deze zonnige maandagmiddag is het vooral heel stil in het Bunderbos. Een man met hond waagt zich er toch. “Ik kom hier heel vaak, maar de laatste weken kon het niet. Je moet wel opletten, maar het risico loop je altijd. We lopen veel in het bos. Ook bij Margraten, Vijlen en zelfs in de Ardennen. Risico om wilde dieren tegen te komen loop je altijd. Maar zwijnen zijn in principe nachtdieren dus ik hoop dat ze nu liggen te slapen”, lacht hij.

Waarschuwingen

Op verschillende plekken wordt nog wel gewaarschuwd voor de wilde zwijnen, maar de gemeente acht afsluiten van het bos dus niet meer nodig vanaf vandaag.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!