Rustige zomer voor MAA: 18.000 reizigers minder dan in 2022

Passagiers checken in bij Maastricht Aachen Airport © Maastricht Aachen Airport
Maastricht Aachen Airport (MAA) heeft in juli en augustus 81.483 reizigers vervoerd. Dat zijn er 18.323 minder dan vorig jaar, in dezelfde zomermaanden.
Dat laat een woordvoerder van het vliegveld desgevraagd weten aan L1. De daling heeft volgens het vliegveld onder andere te maken met de ingrijpende renovatie van de start- en landingsbaan, in mei en juni. Daardoor begon het vakantieseizoen niet zoals gebruikelijk op 1 april, maar pas op 1 juli. "Passagiers die bijvoorbeeld in juni op vakantie zijn gegaan, zijn in juli niet geland in Maastricht, en andersom."

Passagiers

Corendon en Ryanair, die vliegen vanaf MAA, vervoerden in juli van dit jaar 38.123 passagiers ten opzichte van 45.807 het jaar daarvoor. In augustus was het aandeel iets meer: 43.360 passagiers ten opzichte van 53.999 in 2022. Omdat het zomerseizoen in Beek pas op 1 juli begon, hadden de twee vliegtuigmaatschappijen waarschijnlijk hun rooster voor het hoogseizoen zodanig aangepast dat er meer vliegtuigen op andere vliegvelden konden werden ingezet. Daardoor zou er uiteindelijk minder vliegverkeer zijn geweest op MAA.

Bestemmingen

Over de bestemmingen voor volgende jaar kan het vliegveld nog niet veel zeggen. "We verwachten dat volgende maand het zomerprogramma voor 2024 duidelijk is. Onze ervaring is dat hier tot op het laatste moment nog dingen in gewijzigd worden. Een deel van de bestemmingen van Corendon en Ryanair zijn al te boeken, maar we houden er rekening mee dat hier nog bestemmingen bij komen", aldus een woordvoerder.

Baanrenovatie
Maastricht Aachen Airport was dit voorjaar bijna twee maanden dicht voor de renovatie van de start- en landingsbaan. Deze megaklus kostte bijna 40 miljoen euro en is betaald door de provincie Limburg.

De 2750 meter lange start- en landingsbaan werd eind juni voorzien van nieuw laag asfalt: aan de megaklus werkten op het hoogtepunt bijna 250 mensen mee per dag.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!