Ontevreden CDA-afdeling schaart zich achter Bontenbal

Met de komst van Bontenbal ziet Vlecken weer oog voor de regio © ANP
De ontevreden afdeling van het CDA Limburg schaart zich achter de nieuwe lijsttrekker Henri Bontenbal.
Dat werd duidelijk tijdens het partijcongres van de christendemocraten.

Ongenoegen

In de provincie was grote ontevredenheid over de koers van de partij. Dat ongenoegen was zelfs zo groot dat tijdens een algemene ledenvergadering in juni leden begonnen over afsplitsing van de landelijke partij.
Die crisis is bezworen, bleek tijdens het congres in Den Bosch. "Wij staan vol achter je", zei gedeputeerde Michael Theuns. Hij was de lijsttrekker bij de provinciale verkiezingen. Toen ging het CDA in Limburg van negen naar vijf zetels.

Oog voor de regio

De regio Limburg voelde zich niet meer gehoord door het landelijke CDA, aldus Raymond Vlecken. Deze burgemeester van Weert onderzoekt de onvrede in Limburg. Met de komst van Bontenbal ziet hij weer oog voor de regio.

Vertrouwen terugwinnen

Theuns en Vlecken mochten op het verkiezingscongres de onvrede in de invloedrijke Limburgse afdeling toelichten. De top van de partij moet het vertrouwen terugwinnen, zei Vlecken. Volgens hem is Bontenbal op de goede weg.
Bontenbal komt begin volgende maand naar Limburg om met de ontevreden leden te praten. "Dit schept vertrouwen", meent Vlecken. Het laat volgens hem zien dat de nieuwe leider niet wegloopt voor kritiek.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!