Ruim 33.000 handtekeningen voor volwaardig Zuyderland

Het Zuyderland-ziekenhuis in Geleen © L1 (Dion Moonen)
Ruim 33.000 mensen hebben hun handtekening gezet onder een petitie voor het behoud van een volwaardig Zuyderland-ziekenhuis in Heerlen. De petitie wordt zaterdag aangeboden na een protestmars in Heerlen.
"We hoopten op 25.000 handtekeningen en zijn best verrast met de 33.000 die we nu al binnen hebben", zegt initiatiefnemer Theo de Groot van de Ouderen Partij Heerlen. "Het maakt duidelijk hoe groot de onrust is over de plannen met het Zuyderland in Heerlen."

Toekomstige zorg

Eerder maakte het ziekenhuis bekend dat het van plan is een deel van de zorg over te plaatsen naar Sittard-Geleen. Het gaat dan onder meer op de spoedeisende hulp, de intensive care en het geboortecentrum. Volgens het ziekenhuis is dat nodig om de toekomstige zorg in de Mijnstreek betaalbaar en op niveau te houden.
In de protestmars zullen ook enkele politici meelopen, waaronder Frans Timmermans die lijsttrekker is voor de combinatie PvdA-GroenLinks bij de komende Tweede Kamerverkiezingen op 22 november.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!