CDA stapt uit coalitie Gulpen-Wittem

Het gemeentehuis van Gulpen-Wittem in Gulpen © Gemeente Gulpen-Wittem
Het CDA stapt uit de coalitie van Gulpen-Wittem, die gevormd werd met Fractie Franssen en Balans.
Dat meldt de partij donderdagavond, schrijft omroep Heuvelland Vandaag. Wethouder Henri-Pierre Waaifoort legt zijn werk neer.

Belastingverhoging

Reden van de breuk is de financiële positie van de gemeente. Volgens de andere partijen is een belastingverhoging nodig door de tekorten op de meerjarenbegroting. "Voor het CDA is het onbespreekbaar om de inwoners en ondernemers op te zadelen met allerlei belastingverhogingen", schrijft de partij.

Toeristenbelasting

Daarbij komt de onenigheid over het verhogen van de toeristenbelasting met 50 procent, iets dat wethouder Piet Franssen wil doorvoeren. Dat zou volgens het CDA niet besproken zijn met de toeristische ondernemers, terwijl dit wel is afgesproken in het coalitieakkoord.

Overstap

Het CDA heeft op dit moment twee zetels in de raad. Raadslid Fon Kistermann maakte eerder al de overstap van het CDA naar Fractie Franssen.
Voor de coalitie van Gulpen-Wittem heeft het wegvallen van het CDA geen gevolgen. Wel moet de gemeente op zoek gaan naar een nieuwe wethouder.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!