Burgemeester Roermond aan de slag: 'Warm onthaal'

Yolanda Hoogtanders wordt geïnstalleerd als burgemeester van Roermond © L1 (Ruud van Broekhoven)
Het is donderdag de eerste werkdag van Yolanda Hoogtanders: de nieuwe burgemeester van Roermond.
"Het was een warm onthaal", vertelt de VVD-politica.

Eerste 100 dagen

Hoogtanders heeft al een aantal vergaderingen achter de rug. Ze zit in een verkennende fase, vertelt ze aan L1. "De komende 100 dagen wil ik vooral de stad in gaan en met mensen in gesprek gaan." Ook onder andere de raad, het college, en ondernemers komen dan aan bod.
Hoogtanders neemt het stokje over van Onno Hoes, die sinds 1 november 2022 waarnemend burgemeester van Roermond was. Hij volgde Rianne Donders, op die opstapte als gevolg van een langslepend conflict met de omstreden politicus Jos van Rey.

Bestuurscultuur

Wat gaat de nieuwe burgemeester aan de moeilijkheden omtrent de bestuurscultuur in de gemeente doen? "Daar ga ik u antwoord op geven zodra ik daar een beeld van gevormd heb waar mijn opgave nog zit", reageert ze donderdag. Ook dat staat de komende maanden op de planning. "Er is al veel ontspanning en rust in de stad en het stadsbestuur, en op die weg wil ik voortgaan."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!