Begrafenisfout Voerendaal: familie krijgt schadevergoeding

De kist is uiteindelijk opgegraven. © (L1)
Uitvaartvereniging Voerendaal en de familie van wie de verkeerde kist bij de begrafenis stond, zijn het eens over een schadevergoeding.
Dat bevestigen advocaat Nadine Quindt en de familie Hermans aan L1. Hoeveel geld de familie krijgt, is niet bekend.

Begrafenisfout

Twee maanden geleden werd in Voerendaal May Hermans begraven. Twee dagen na de begrafenis kwam naar buiten dat twee lijkkisten waren verwisseld. Een andere begrafenis werd op het laatste moment afgeblazen. Een medewerker van het uitvaartbedrijf in Voerendaal bleek een fout te hebben gemaakt. De doodskist van May Hermans was zelfs al begraven.

Excuses

De uitvaartvereniging bood excuses aan en regelde voor de familie Hermans een nieuw, wat soberder afscheid. Alle kosten werden vergoed en de medewerker die de fout maakte werd ontslagen. De familie Hermans nam daarnaast een letselschade advocaat in de armen om ook emotionele schade vergoed te krijgen. Advocaat Nadine Quindt wilde een schadevergoeding desnoods via de rechter afdwingen. Maar een rechtszaak is nu van de baan.

Bedrag

Beide partijen hebben meerdere keren met elkaar gesproken en zijn nu akkoord over een schadebedrag, De advocate wil het bedrag niet noemen, maar zei wel eerder 10.000 tot 15.000 euro te eisen. Ron Hermans, de zoon van de overleden May, laat weten dat het bedrijf de familie voor een groot deel tegemoet is gekomen, al houdt hij nog een slag om de arm. "Een groot deel staat op papier, maar er zijn ook nog wat onkosten die vergoed moeten worden. Maar als het goed is, kunnen we dit hoofdstuk over enkele weken afsluiten."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!