Man uit Kerkrade opgepakt door tips na Opsporing Verzocht

De politie zoekt nog verder naar een tweede verdachte. © iStock
Een 19-jarige man uit Kerkrade is maandag aangehouden door de politie. De politie kwam de man op het spoor na een uitzending van het NPO-programma Opsporing Verzocht.
De man wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij een woningoverval in een zorgcomplex in Margraten, in april van dit jaar.

Woningoverval

Een 82-jarige man werd toen in zijn woning beroofd door twee mannen. De man was aan het stofzuigen en had zijn deuren en ramen opengezet vanwege de hitte. De overvallers stonden ineens achter hem en dreigden met 'je geld of je leven', waarna de man onder dwang zijn pinpas aan de overvallers gaf. Even later werd daar ook een fors geldbedrag mee gepind. De hoogbejaarde werd met doodsangsten achtergelaten in zijn woning.

Aanhouding

Eind augustus besteedde Opsporing Verzocht aandacht aan de zaak. Doordat de politie naar eigen zeggen 'veel' tips binnenkreeg, kon deze week uiteindelijk een verdachte worden aangehouden. De twee verdachte wordt nog gezocht door de politie.
De politie deelde eind juni al enkele beelden van de verdachten. Daarop is te zien hoe de overvallers geld pinnen met de gestolen pinpas.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!