CDA Limburg krijgt vijf minuten om onvrede toe te lichten

Raymond Vlecken, burgemeester van Weert, mag maximaal vijf minuten spreken namens het CDA Limburg © ANP
CDA Limburg licht komende zaterdag tijdens het landelijke verkiezingscongres in Den Bosch kort haar ontevredenheid toe over de landelijke koers van de christendemocraten.
Het CDA Limburg stelde in juni een commissie aan onder voorzitterschap van burgemeester Raymond Vlecken van Weert , die de onvrede onderzoekt en in een rapport bundelt. De commissie geeft zaterdag een korte toelichting, liet Vlecken donderdag weten.
"Volgende week volgt wat mij betreft meer duidelijkheid over stand van zaken", kondigt Vlecken aan. Tijdens het congres krijgt Limburg de gelegenheid om maximaal vijf minuten het woord te voeren over de onvrede.

'Signalen worden niet gehoord'

Tijdens de algemene ledenvergadering van het CDA Limburg op 24 juni speculeerden sommige leden openlijk over afsplitsing van de afdeling Limburg van de landelijke partij. Deze dreiging werd toen bezworen door de instelling van een werkgroep onder leiding van Vlecken, die de toekomst van de partij gaat onderzoeken. "Hier is een stevige brand gaande", hield Vlecken de leden in juni voor. "Het is dieptriest dat signalen uit de lokale afdelingen in Den Haag niet gehoord worden."

Stemmingen

Tijdens het congres zaterdag kiezen de CDA-leden de lijsttrekker voor de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november, wordt de kandidatenlijst vastgesteld en gestemd over het verkiezingsprogramma. Ook wordt dan de lijsttrekker voor de Europese verkiezingen van 2024 gekozen. "Met een nieuw CDA gaan wij vol enthousiasme en energie het land in om ons verhaal volop te laten klinken, zichtbaar te zijn en midden tussen de mensen te staan", stelde de partij in de aankondiging van het congres.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!