Ruim 250 egels in Limburg geteld tijdens egeltelling

Een egel in de tuin © iStock
Tijdens de egeltelling van afgelopen weekend hebben 247 deelnemers in Limburg 256 egels geteld. Er deden veel meer mensen mee aan de egeltelling dan vorig jaar.
De telling lijkt steeds populairder te worden, meldt de Zoogdiervereniging donderdag. In alle provincies deden meer mensen mee en werden meer egels gespot. Vorig jaar deden er 134 mensen in Limburg mee aan de egeltelling. Zij hadden in totaal 151 egels geteld.

In de tuin

Deelnemers telden niet alleen egels in hun eigen tuin, maar konden ook losse waarnemingen van egels buiten de tuin doorgeven. Landelijk kwam het totaal aantal egeltellingen uit op 6126. De meeste tellingen werden gedaan in Zuid-Holland (1060), gevolgd door Noord-Holland (954) en Gelderland (917).

Minder egels

"Ondanks het feit dat er dit jaar zo veel tellingen doorgegeven zijn, lijkt het erop dat het nog niet goed gaat met de egel", stelt de vereniging. "Helaas blijkt uit de tellingen van het Netwerk Ecologische Monitoring dat er een stuk minder egels zijn.
Door zoveel mogelijk informatie te verzamelen rond aantallen en verspreiding van de egel zorgt de Zoogdiervereniging samen met Egelbescherming Nederland ervoor dat ons land steeds meer leert over dit dier. Met zijn allen kunnen we maatregelen nemen om het voor de egel een beetje beter te maken."

Egelsnelweg

De vereniging deelt verder tips om tuinen meer egelvriendelijk te maken. "Egels zijn nachtactief en kunnen flinke afstanden afleggen wanneer ze op pad gaan. Zorg ervoor dat je tuin toegankelijk is voor egels door bijvoorbeeld een opening te maken in je schutting. Als je de tuinen van meerdere buren op deze manier met elkaar verbindt, ontstaat een egelsnelweg."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!