Veel banen maar weinig geïnteresseerden op banenmarkt

Banenmarkt in Sittard © L1
Woningcorporatie ZOwonen wil meer zijn voor haar huurders dan alleen maar verhuurder. "Onze maatschappelijke taak gaat verder", zegt Richard van Eeden Petersman, ontwikkelingscoach van ZOwonen.
Hij organiseerde woensdag een banenmarkt voor huurders, maar die kwamen maar mondjesmaat opdagen.

Kraampjes

Een aantal bedrijven staat met kraampjes in het parkje naast het winkelcentrum van Limbrichterveld in Sittard. Vacatures op het gebied van schoonmaak, installatietechniek, sloop of bouw. Maar ook zorgverlener Zuyderland. "Het zijn bedrijven waar wij als woningcorporatie al mee samenwerken", zegt Richard van Eeden Petersman "Onze medewerkers zien vaak hoe huurders in moeilijkheden verkeren omdat ze geen werk hebben. Dus willen wij onze relaties, die zitten te springen om medewerkers, in contact brengen met onze huurders die we aan een baan willen helpen."

Festival

Voor de banenmarkt, die een festivalsfeer moet krijgen met springkasteel en hapjes en drankjes, zijn uitnodigingen verstuurd en flyers verspreid. Maar de opkomst valt zwaar tegen. Een teleurgestelde ontwikkelingscoach van ZOwonen houdt de moed erin. "Dit is de eerste keer dat we zoiets organiseren samen met Vidar (het samenwerkingsverband van onder andere de sociale diensten van de gemeenten Sittard-Geleen, Stein en Beek). We zullen moeten onderzoeken wat de mensen weerhoudt om te komen. Ik ben ervan overtuigd dat de wil er wel is, maar misschien is de drempel toch nog te hoog."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!