Claessen mag benzeenreiniging hervatten na controle gemeente

De toegangspoort van reinigingsbedrijf Claessens © Orange Media
Claessen Tankcleaning uit Venlo mag de benzeenreining weer hervatten. Het bedrijf krijgt toestemming van de gemeente om die werkzaamheden weer op te pakken.
De gemeente heeft dat in een brief laten weten aan het Venlose bedrijf

Aangepaste installatie

Op 27 juli constateerde de gemeente bij een controle dat er verschillende overtredingen werden begaan door het bedrijf. Zo werkte de installatie waarmee het bedrijf tanks reinigt door middel van benzeen niet volgens de verleende vergunning. Het bedrijf kreeg de opdracht de installatie aan te passen. Die controle volgde op een artikel in NRC over misstanden bij het bedrijf. Milieu- en arbeidsregels bij het bedrijf zouden stelselmatig worden geschonden.

Nieuwe controle

Claessen heeft de gemeente per e-mail op de hoogte gesteld van de aangepaste installatie. Bij een controle laatst augustus bleek dat die aanpassingen nog niet naar behoren waren. Op 14 september berichtte het bedrijf de gemeente wederom dat de installatie was aangepast. Dinsdag bleek dat dit inderdaad het geval was. Wel hebben de gemeente en het bedrijf afgesproken dat bij de volgende benzeenreiniging de gemeente aanwezig zal zijn.

Dwangsom

De gemeente legde Claessen eerder een last onder dwangsom op. Zo zou het bedrijf bij iedere keer dat de benzeeninstallatie foutief werd gebruikt een boete van 25.000 euro opgelegd krijgen. Die boete zou kunnen oplopen tot maximaal 100.000 euro. Ook startte het Openbaar Ministerie een onderzoek naar de handelswijze van het Venlose bedrijf.

Rechtzaak

Claessen heeft de gemeente Venlo voor de rechter gesleept. Het bedrijf is het niet eens met de besluiten van de gemeente dat Claessen het werk stil moest leggen. Die rechtzaak komt op 6 oktober voor.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!