Accubox noodoplossing voor nieuwbouwwoningen zonder stroom

De accubox bij de nieuwbouwwoningen in Heythuysen. © Mariëtte Verhoeven
Een accubox moet een noodoplossing bieden voor de nieuwbouwwoningen in Heythuysen. Die woningen moeten nog anderhalf jaar wachten tot ze aangesloten kunnen worden op het stroomnet.
"Het is wel echt een noodoplossing, want we kunnen nu niet met meerdere huizen tegelijkertijd koken, wassen en douchen", aldus gedupeerde bewoner Mariëtte Verhoeven.

Personeelstekort en langere levertijden

Van het nieuwbouwproject van zeven woningen in Heythuysen zijn er drie al aangesloten op het stroomnet. De andere vier kunnen nog niet worden aangesloten. Daarvoor moeten eerst een elektriciteitskast en extra kabels worden aangelegd.
"We hebben te maken met personeelstekorten en langere levertijd van materialen. Daarom is de doorlooptijd nu 80 weken", zei Sander Schouwenaar van Enexis daar eerder over.

'Afwachten of alles functioneert'

Woensdagochtend is de accubox geplaatst. "Alle lampen gaan aan in de vier huizen en de zonnepanelen zijn ook aangesloten. Nu is het even afwachten hoe verder en of het allemaal functioneert als alle huizen tegelijkertijd stroom gebruiken." Hoelang de nieuwbouwwoningen gebruik zullen moeten maken van de noodoplossing, weet Verhoeven nog niet.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!