Rijkswaterstaat: 'Exponentiële toename dassen en bevers'

Afbeelding ter illustratie
De afsluiting van de afrit op de A73 richting Venray veroorzaakt door beschermde diersoorten als de bever en de das staat niet op zichzelf. Het is misschien wel een voorbode van nog meer afsluitingen, of in ieder geval van extra werkzaamheden rond belangrijke infrastructuur.
Daarom houdt Rijkswaterstaat in Limburg een aantal locaties nauwlettend in de gaten.

Dassenfamilie

Vooral bij de Roer- en de Swalmtunnels van de A73 is de rijksdienst alert. "Daar zitten een dassenfamilie. Die houden we in de gaten. Wat is de graafschade? Gaan ze richting de snelweg? Kunnen we al iets plaatsen om te voorkomen dat ze er zitten? Dat houden we dus in de gaten. Ik verwacht een exponentiële toename van bevers en dassen langs vitale infrastructuur", aldus Koen Krowinkel van Rijkswaterstaat.
Volgende week zaterdag hoopt Rijkswaterstaat dat afslag negen op de A73 naar Venray weer open kan.

Dassenburcht

De bever is niet de enige diersoort die problemen veroorzaakt op vervoersgebied. Door een dassenburcht in de spoordijk bij Voerendaal lag vorige maand het treinverkeer tussen Heerlen en Valkenburg enkele weken stil.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!