77-jarige man aangehouden voor brandstichtingen in Leudal

Stockfoto © iStock
Een 77-jarige man uit de gemeente Leudal is vrijdag aangehouden voor betrokkenheid bij verschillende (pogingen tot) brandstichtingen in Neer en Haelen.
Het is de zevende aanhouding voor de brandstichtingen in deze plaatsen.

Branden gesticht

De pogingen tot brandstichtingen vonden op twee locaties in Neer en Haelen plaats, eind 2022 en begin 2023. Op 21 januari 2023 werd er brand gesticht aan de Kasteellaan in Haelen. Op 15 januari en op 4 maart van dit jaar werden er pogingen gedaan om branden te stichten aan de Hanssum in Neer. Op deze locatie werden op 29 december 2022 en op 29 maart 2023 daadwerkelijk branden gesticht.

Verdachten

Zes mensen werden al eerder aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij deze (pogingen tot) brandstichting. Vier van hen, een 41-jarige man uit Helmond, een 29-jarige man uit Roermond, een 41-jarige man uit Boxtel en een 28-jarige man uit Eindhoven, zitten nog vast in afwachting van hun proces. Twee andere mannen (54 jaar uit Frankrijk en 49 jaar uit Eindhoven) zijn vrijgelaten, maar worden wel nog gezien als verdachten.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!