Vier Limburgse politici op kandidatenlijst PvdD

Vier Limburgse politici op op kandidatenlijst Partij voor de Dieren. © ANP
Op de voorlopige kandidatenlijst voor de aankomende Tweede Kamerverkiezingen van de Partij voor de Dieren staan vier Limburgse politici: Frank Wassenberg uit Geleen, Pascale Plusquin uit Heerlen, Hanneke Schmeets uit Buchten en Falco van Hassel uit Sittard-Geleen.
Wassenberg staat op de derde plek, Plusquin is achtste op de lijst. Van Hassel is elfde op de lijst en Schmeets is terug te vinden op plek dertien.

Kamerlid

Wassenberg is nu ook lid van de Tweede Kamer, Plusquin is fractievoorzitter en Statenlid in Limburg. Van Hassel is werkzaam als beleidsmedewerker van de Tweede Kamerfractie van partij en Schmeets was ook kandidaat voor de Eerste Kamerverkiezingen. Zij werkt als fractiemedewerker in de Eerste Kamer.

Ouwehand

De lijst wordt aangevoerd door Esther Ouwehand. De PvdD haalde bij de laatste Tweede Kamerverkiezingen zes zetels. De afgelopen week verkeerde de partij in diepe crisis nadat Ouwehand door het partijbestuur als lijsttrekker was verwijderd wegens niet nader genoemde signalen van integriteitsschendingen.
Na protesten van leden en bestuurders in het land, trad het partijbestuur af en werd Ouwehand opnieuw voorgedragen als lijsttrekker.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!