Maastricht begint met herstelwerkzaamheden na wateroverlast

De gemeente Maastricht start donderdag met de herstelwerkzaamheden © Facebook Gemeente Maastricht
Maastricht begint donderdag met de herstelwerkzaamheden van straten en wegen die door de hevige regenval van dinsdagavond moesten worden afgesloten.
In het parallelweggetje van de Hertogsingel ontstond door de enorme hoeveelheid regenwater een groot sinkhole. Die weg blijft nog afgesloten. Ook de Capucijnenstraat en Bloemenweg blijven voorlopig nog dicht voor het verkeer.

Wateroverlast

In totaal kreeg de gemeente meer dan 300 meldingen van wateroverlast, zoals ondergelopen kelders of overstromende toiletten. Een deel van die meldingen kwam uit delen van de stad waar nog nooit wateroverlast is voorgekomen. Dinsdagavond viel in een uur tijd zo'n 50 millimeter aan regen. Normaalgesproken valt er in de hele maand september 90 millimeter. Ook eind augustus werd Zuid-Limburg getroffen door noodweer, met veel wateroverlast tot gevolg.
Het probleem bij zulke hoosbuien is dat de riolering de hoeveelheid regenwater niet aankan. Om de overlast de komende jaren te verminderen, trekt Maastricht de komende vijf jaar een bedrag uit van 26 miljoen euro om de riolering te verbeteren en andere maatregelen te nemen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!