Politie toont beelden verdachten gewelddadige overval Outlet

Bij de beroving ontstond er een worsteling. © Fer Traugott
In het televisieprogramma Opsporing Verzocht heeft de politie dinsdagavond bewakingsbeelden getoond van de gewelddadige beroving van een man op de parkeerplaats van de Designer Outlet in Roermond.
Twee mannen probeerden de man zaterdag 5 augustus rond 18:15 uur van zijn horloge te beroven.

Gewelddadig

Het slachtoffer liep samen met zijn vrouw en kinderen na een dagje shoppen niets vermoedend terug naar zijn auto. Het gezin werd daarbij door twee mannen gevolgd. Vlak bij de auto werd de man door één van hen aangesproken. Hij maakte een grapje, vroeg om een high five en greep vervolgens de pols van de man vast. Daarna werd met veel kracht geprobeerd het horloge van zijn pols te trekken.
De man verzette zich hevig. Zijn 10-jarige zoontje schoot zijn vader te hulp en werd tijdens de worsteling hardhandig aan de kant geduwd.

Blauwe plekken

De jongen hield aan de worsteling blauwe plekken over en werd ter plaatse door EHBO-medewerkers van de Outlet onderzocht en gerustgesteld. De daders gaan er, zonder horloge, vandoor.
Op de videobeelden die gedeeld zijn in het televisieprogramma is te zien dat degene die als eerste het slachtoffer aanviel, een shirt aanhad met lange mouwen en voorop een opvallende print. Op zijn zwarte broek lijken verfspetters te zitten.
De andere man had een grijs shirt aan met daarover een jack met capuchon, mogelijk van het merk The North Face. Hij droeg een blauwe spijkerbroek met vale plekken. Beiden mannen hadden kort, zwart haar.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!