Petitie tegen vakantiepark in Cottessen

Op de voorgrond camping Cottesserhoeve in het Geuldal © L1
Meer dan 10.000 mensen ondertekenden een petitie tegen een vakantiepark bij Cottessen in de gemeente Vaals. Die petitie werd maandagavond overhandigd aan het gemeentebestuur.
De petitie keert zich tegen de transformatie van de camping Cottesserhoeve in een vakantiepark. De petitie wordt onder meer gesteund door de stichting Natuurlijk Geuldal.

Park Euverem

De eigenaar van de camping verkocht het bedrijf afgelopen voorjaar aan investeringsmaatschappij InLeisure. Dat bedrijf ontwikkelde in het Gulpense gehucht Euverem vakantiepark Qurios, dat geëxploiteerd wordt door Roompot. Diezelfde constructie leek de investeringsmaatschappij toe te gaan passen in het gehucht Cottessen. Voortvarend zette het informatie online, maar al snel moest het die plannen aanpassen. Zo wist Roompot nog van niks, en had InLeisure ook niet gerekend op een golf van kritiek.

Heuvelland

De ondertekenaars van de petitie hekelen vooral de kwetsbaarheid van het landschap rond het Vaalse gehucht Cottessen. "Het gebied heeft één toegangsweg die op de meeste plaatsen niet breed genoeg is voor twee auto's. Zuid-Limburg heeft al voldoende resorts. Red de natuur! Stop deze waanzin," aldus initiatiefnemer Frank Karis van de petitie.

Roopottisering

De groei van het aantal vakantieparken in Limburg roept steeds meer protest op. Ook plannen in Beekdaelen, Landgraaf en Sittard-Geleen stuiten op weerstand. L1 besteedt in de week van 18-23 september extra aandacht aan het dossier vakantieparken.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!