Waarschuwing voor onweersbuien komende nacht

Stockfoto © iStock
Het KNMI waarschuwt voor enkele stevige onweersbuien die komende nacht over Limburg en Noord-Brabant trekken. Voor beide provincies heeft de meteorologische dienst code geel afgegeven.
De waarschuwing geldt vanaf 22:00 uur tot en met 6:00 uur.

Tropisch warm

Maandag is het zonnig en in de middag loopt de temperatuur op naar tropische hoogte. Door de hoge luchtvochtigheid voelt het volgens Meteo Limburg broeierig warm, met temperaturen rond de 30 à 31 graden.
In de avond neemt de bewolking toe en is er kans op regen- en onweersbuien waarbij plaatselijk veel regen kan vallen.

Dagrecords

Of er maandag ook dagrecords gebroken zullen worden, is nog even afwachten. In Arcen staat het record voor 11 september op 30,2 graden, gemeten in 1999. In Ell werd het dat jaar 30,4 graden en in Maastricht zelfs 30,9 graden.

Einde hittegolf

Dinsdag is het broeierig warm en kan de temperatuur volgens Meteo Limburg nog oplopen tot zo'n 25 à 26 graden. Daarmee kan de hittegolf nog net aanhouden. Maar in de loop van de middag en avond trekken er opnieuw onweersbuien over de provincie en daarmee koelt het flink af. Woensdag zal het nog maximaal zo'n 22 graden worden. Bekijk het uitgebreide weerbericht voor Limburg.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!