Van 'bouwval' naar B&B: familie verbouwt vakwerkboerderij

Familie Deurloo voor hun in renovatiezijnde carréboerderij © L1 (Sjors Abeling)
Dit weekend zijn de Open Monumentendagen. Kerken, rijksgebouwen en molens openen dan gratis hun deuren voor het publiek. Een pand dat er uitspringt is Hoeve Raath uit 1764 gelegen in Bingelrade.
In 2017 werd het grotendeels vervallen pand voor iets meer dan een ton gekocht door de Zoetermeerse familie Deurloo.
"Ik kwam dit pand tegen op Funda", vertelt eigenaar Tobias Deurloo. "Jeetjemina, dat is wel een flinke bouwval", was de eerste gedachte van zijn vrouw Rianne. "Naar een paar bezichtigingen besloot het koppel het pand te kopen en op te knappen.
Het is een grootschalige en ingewikkelde restauratie waarbij onder andere het herenhuis, de binnenplaats en de stallen grondig onder handen worden genomen. "We proberen zoveel mogelijk monumentale elementen te behouden of terug te laten komen", aldus Tobias, die van huis uit rietdekker is.

B&B

In het begin dacht Deurloo twee tot drie jaar nodig te hebben. "Inmiddels zijn we vijf jaar vol bezig en we hebben er zeker nog een drie à vier nodig." De familie wil aan de achterzijde van het pand een B&B beginnen, ook is er nog een vergaderzaal gepland.
Het gezin opent zondag 10 september vanaf 12;00 uur de deuren van hun carréboerderij voor het publiek.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!