Papierfabriek Roermond mogelijk betrokken bij grote fusie

Papierfabriek Smurfit Kappa in Roermond. © ANP
De papierfabriek in Roermond is mogelijk betrokken bij een grote fusie. De eigenaar Smurfit Kappa praat met collega WestRock over de vorming van het grootste verpakkingsconcern ter wereld.
De twee bedrijven bevestigen hun fusiebesprekingen aan het Eindhovens Dagblad na berichtgeving door de Amerikaanse financiële krant Wall Street Journal.

Roermond

Het Ierse Kappa Smurfit heeft negen vestigingen in Nederland, waaronder Smurfit Kappa Roermond Paper in Roermond. De beoogde Amerikaanse fusiepartner WestRock heeft vestigingen in Brabant.

Fusie

Door de fusie wordt de grootste fabrikant van duurzame verpakkingen ter wereld gecreëerd. De bedrijven hebben samen zo’n 100.000 medewerkers en zitten verspreid over 42 landen in Europa en Noord- en Zuid-Amerika. De gecombineerde omzet van de concerns bedraagt 34 miljard dollar.

Forse kostenbesparingen

Door te fuseren kan er kostenbesparingen van 400 miljoen dollar worden bereikt. Dat bedrag op jaarbasis zou in het eerste volledige jaar na de fusie kunnen worden gerealiseerd, zo maakten de bedrijven bekend.