Vier Limburgse VVD'ers in race voor zetel

Silvio Erkens © L1
De VVD heeft donderdag de voorlopige kandidatenlijst gepresenteerd voor de aankomende Tweede Kamerverkiezingen. Vier Limburgse politici maken kans op een zetel.
De lijst telt in totaal 80 kandidaten.

Tweede termijn

Zittend kamerlid Silvio Erkens uit Kerkrade is met plek elf op de lijst de Limburger die de grootste kans heeft op een plek in de Tweede Kamer. Erkens kwam na de verkiezingen in maart 2021 in de kamer voor de VVD. De afgelopen 2,5 jaar was hij als kamerlid woordvoerder energie en klimaat voor de partij.

Zittende wethouders

Voor de komende verkiezingen heeft de VVD verschillende wethouders uit Limburg benaderd om plaats te nemen op de lijst. Zo staat de Weertse wethouder Wendy van Eijk op plek 17. Zij heeft ook zitting in de Provinciale Staten. Niet alleen Van Eijk is momenteel wethouder in Limburg. Op plek 35 staat Martin de Beer, wethouder in Heerlen namens de VVD en D66. Op plek 76 staat Holger Rodoe uit Gennep. Rodoe is wethouder in de gemeente Mook en Middelaar.

Lijsttrekker

Op plek één staat Dilan Yesilgöz-Zegerius. Sinds de verkiezingen van 2006 was Mark Rutte telkens lijsttrekker van de partij. Hij maakte afgelopen 10 juli bekend te stoppen in de politiek.
De lijst zal eind september definitief worden gemaakt na het ledencongres.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!