CDA-kandidaat Marlou Absil: 'Politiek geloofwaardig maken'

CDA-kandidaat Marlou Absil © L1
Ze is de hoogste nieuwkomer en hoogste Limburger op de concept kandidatenlijst van de Tweede Kamerverkiezingen. Marlou Absil uit Helden staat als achtste op de lijst.
Absil zit sinds 2019 al in het Limburgs Parlement en specialist op het gebied van zorg.

Zetel?

Of ze een zetel krijgt is nog maar de vraag. Het CDA staat er niet goed voor. Van de huidige 14 zetels in Den Haag blijven er volgens de peilingen nog maar een paar over.

Politieke cultuur

De Heldense gaat in ieder geval flink campagne voeren. “Ik wil de kiezer in ieder geval duidelijk maken dat het anders moet dan het was. De politieke cultuur is niet meer oké. Ik wil meer luisteren naar mensen in plaats van alleen maar zenden. Niet zoals het nu gaat in Den Haag met de oneliners en het op de man spelen. Ik wil de politiek weer geloofwaardiger maken.”

Programma

Het CDA presenteerde maandag het concept verkiezingsprogramma met de titel 'Recht doen; een hoopvolle agenda voor heel Nederland.' Dat is geschreven onder voorzitterschap van Ralph Diederen uit Beek, de nummer 15 op de lijst voor de verkiezingen van 22 november.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!