Noord-Limburg helpt arbeidsmigranten door middel van app

Stockfoto © iStock
De regio Noord-Limburg helpt arbeidsmigranten hun weg te vinden door middel van een app.
Het is de eerste regio in Nederland die deze app aanbiedt. De gemeenten Beesel, Bergen, Gennep, Horst aan de Maas, Peel en Maas, Venlo en Venray werken mee aan het initiatief.

Informatie

Arbeidsmigranten krijgen in de app toegang tot informatie over wonen, werken, gezondheid, hun rechten als werknemer en verschillende wet- en regelgeving. Ook staat er gemeentelijke, regionale en landelijke informatie in de app, krijgen ze informatie over het leren van de Nederlandse taal, wonen in een eigen huis, scholen voor de kinderen, omgaan met de buren en belasting betalen.
Ook werkgevers en woningaanbieders die in de regio actief zijn, kunnen informatie delen in de app.

Volop mee leven

Wethouder Roy Bouten van de gemeente Horst aan de Maas presenteert de app zaterdag tijdens een informatiemarkt in Horst. "We zetten er op in dat al onze inwoners, dus ook de arbeidsmigranten, echt mee kunnen doen in onze vitale kernen. Dat ze hier niet alleen komen werken en wonen, maar volop mee leven samen met en tussen hun nieuwe buren in. Deze app is hopelijk de routekaart voor arbeidsmigranten om gelukkig te wonen, werken en leven. Daar zijn de arbeidsmigranten mee geholpen, maar ook hun nieuwe buren", aldus Bouten.