Zes extra lokalen niet genoeg voor ISK Emmacollege

Noodlokalen van het ISK Emmacollege in Brunssum © L1
De groei van het aantal niet-Nederlandstalige leerlingen op de Internationale Schakelklas van het Emmacollege in Brunssum is niet bij te benen.
Bij de aanvang van het nieuwe schooljaar zijn zes noodlokalen in gebruik genomen, maar er ontstaat nu alweer een wachtlijst.

Meer dan verdrievoudigd

Roel op den Kamp zag in de twee jaren sinds hij begon als conrector het leerlingenaantal groeien van 120 naar nu bijna 400. "Met die zes nieuwe noodlokalen komen we op 20 leslokalen voor 26 klassen. Het zijn kleinschalige klassen want de kinderen leren hier vooral de Nederlandse taal. We kunnen nu nog een intake-groep van 20 leerlingen vormen en daarna moeten we een leerlingenstop toepassen."

Eerst taal

"We moeten echt met alle partijen in de Parkstad zoeken naar oplossingen. Deze kinderen moeten een goede start krijgen en dat is op de eerste plaats het leren van de taal. Dan moeten ze niet maanden met de armen over elkaar zitten wachten op een plek in onze school. Als ze de taal beheersen kunnen ze door naar het vervolgonderwijs en zullen ze later belangrijk zijn voor de arbeidsmarkt in Nederland."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!