A73-tunnels dit weekend gewoon open: werkzaamheden klaar

De gemiddelde vertraging ligt op tien minuten. © L1 (Ruud van Broekhoven)
De geplande sluiting van de Roer- en Swalmentunnel op de A73 gaat komend weekend niet door. De werkzaamheden zijn afgerond waardoor de sluiting niet meer nodig is.
Dat betekent dat de tunnels het hele weekend gewoon open zijn voor het verkeer.

Werkzaamheden

Deze zomer heeft Rijkswaterstaat groot onderhoud verricht aan de Roer- en Swalmentunnels. Vanaf 14 juli waren de tunnels eerst in noordelijke en daarna in zuidelijke richting wekenlang dicht. Maandag kwam er na zes weken verkeershinder een einde aan de werkzaamheden en kon het verkeer in beide richtingen weer gebruik maken van de tunnels.

Reserveweekend

Het eerste weekend van september was in de planning bestempeld als 'reserveweekend'. Omdat de werkzaamheden volgens planning zijn verlopen, is dit reserveweekend toch niet nodig, meldt Rijkswaterstaat. Het definitieve besluit daarover viel donderdag. In de ochtend stonden de werkzaamheden nog wel aangekondigd op de informatieborden langs de snelweg.

Tunnels dicht

In oktober staan nog wel twee avondsluitingen en, voor de laatste keer dit jaar, een weekendsluiting op de planning. Tunnel Swalmen zal van woensdag 25 oktober 21:00 uur tot en met donderdagochtend 6:00 uur gesloten zijn. De Roertunnel gaat een avond later dicht. Het aansluitende weekend zijn de tunnels in beide richtingen dicht: van vrijdagavond 27 oktober 21:00 uur tot en met maandagochtend 30 oktober 6:00 uur.
Ook in 2024 vinden nog enkele weekendsluitingen plaats, waarna de werkzaamheden van het groot onderhoud in de zomervakantie afgerond zullen worden.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!