Nieuw leven in voormalig Club Ultra in Helden

Club Ultra © Robert Janssen (L1)
Club Ultra krijgt een nieuwe functie. De voormalige discotheek aan de Molenstraat in Helden wordt een ontmoetingsruimte voor jong en oud onder de naam Switch.

Breder publiek

Club Ultra sloot eind vorig jaar definitief de deuren. Daarmee kwam er een einde aan meer dan honderd jaar horecahistorie in het pand en staat het inmiddels al een tijd leeg. Maar Remco Heussen blaast nieuw leven in de tent: met een ander concept wil hij een breder publiek aantrekken. Heussen wil diverse thema-avonden organiseren en de zalen in het pand ook beschikbaar stellen voor verhuur.

Club Ultra

Het pand is niet onbekend voor Heussen. In 2019 probeerde hij samen met Jip Haanen discotheek Palladio doen herleven en als Club Ultra op de kaart te zetten, dat in de coronaperiode voor hem eindigde. Maar het horecavak bleef kriebelen, zo vertelt hij aan Hallo Peel en Maas. En zo kwam hij toch weer bij het pand uit.

Nieuw concept

Om het een succes te maken, is volgens Heussen een nieuw concept nodig. "In Peel en Maas staat de gevestigde orde stil, terwijl ik vooruit wil. Ik wil de gemeente bruisend houden, dat doen we al met onze evenementen in Evenementenhal De Heuf. Daarnaast wil ik af van het plaatje rondom een discotheek, mensen hebben daarbij de verkeerde associaties. Onder andere het gevoel van een jeugdhonk, terwijl ik juist een breder publiek wil aantrekken."

Toegankelijk voor iedereen

Zo kwam hij uit bij de naam Switch, dat staat voor een verscheidenheid aan leeftijden, muziekavonden en dranken. Naast reguliere alcoholische dranken wil hij ook cocktails en craft beers schenken. Er is elke weer een andere muziekstijl in de zaal te horen. "De ene week staat er een band op het podium voor het publiek dat vroeger naar het Kubke ging, en de andere week is er bijvoorbeeld een techno-avond." Zo wil Heussen Switch toegankelijk maken voor iedereen.
Heussen hoopt medio oktober de deuren van Switch te openen. De exacte datum is nog niet bekend.