Deel centrum Sittard slechter bereikbaar door tv-opnames

De oude hoofdrolspelers van de musical Dagboek van een Herdershond, Bruni Heinke en Jo De Meyere, met musicalsterren Nandi van Beurden en Joes Brauers. © Jean-Pierre Geusens
Een deel van het centrum van Sittard is van donderdag tot en met maandag 4 september minder goed bereikbaar. Dat heeft te maken met de live-uitzending van de musical Dagboek van een Herdershond.
Het tv-spektakel wordt zondag 3 september om 20:25 uur uitgezonden op NPO 1.

Locaties

Het gebied dat minder goed bereikbaar is betreft het Kloosterplein, de Oude Markt, de Deken Tijssenstraat, Kapittelstraat, Kerkplein en Gats. Het is niet bekend in welke mate er overlast zal zijn door de opnames en de voorbereidingen daarvan. Voorwaarde voor de gekozen locaties was dat ze dicht bij elkaar liggen, omdat de uitzending grotendeels live gespeeld en gezongen wordt. Dat verklaarde Servé Hermans, regisseur van de musical, eerder in de Nieuwshow op L1 Radio.
De musical, en daarmee ook de uitzending, is gebaseerd op de gelijknamige tv-serie uit de jaren 1978-1980. De productie die vorig jaar in het MECC stond, trok zo'n 80.000 bezoekers. Bij de opnames kan geen publiek aanwezig zijn. De hoofdrollen van de tv-uitzending worden vertolkt door Angela Schijf en Thomas Cammaert.