Stan T. in hongerstaking gevangenis Leeuwarden: 'onwerkbaar'

Oplichter Stan T. werd op landelijke televisie geconfronteerd door Alberto Stegeman. © SBS
Stan T., de man die verdacht wordt van het bestellen van een huurmoordenaar voor zijn ex-partner, is in hongerstaking nadat hij is overgeplaatst naar een gevangenis in Leeuwarden.
Dat bevestigt zijn advocate Gitte Stevens na berichtgeving van BN DeStem.

Aangevallen

T., geboren in Vlodrop, is volgens zijn advocate een tijd terug aangevallen in de gevangenis. "Vervolgens is besloten om niet de aanvaller, maar Stan over te plaatsen naar Leeuwarden, naar verluidt omdat meerdere mensen het op hem gemunt zouden hebben."

Afgesloten van de wereld

Sinds eind mei zit T. in de gevangenis in Leeuwarden. "Hij is daar helemaal afgesloten van de wereld. T. heeft al heel lang geen bezoek meer gehad. Bezoek in de gevangenis gaat in bloktijden, die soms al om 9 uur 's ochtends zijn, voor zijn familie is dat ondoenlijk."

Toga neerleggen

Ook voor de advocate is de situatie 'niet werkbaar' en 'onwenselijk'. Het is zo'n 300 kilometer rijden van Roermond - waar het kantoor van de advocaat is gevestigd - naar Leeuwarden. "Ik moet dan drie tot vier uur rijden voor een gesprek van een half uur. Dat kan ik niet meerdere keren per week doen", zegt Stevens. "Hoe kun je zo fatsoenlijk een verdediging voeren?" Stevens zegt dat ze overweegt om de verdediging van T. neer te leggen vanwege de afstand. Stevens is de voorkeursadvocaat van T. Hij heeft nog geen andere advocaat in Leeuwarden gezocht.

Huurmoordenaar

T. wordt verdacht van het bestellen van een moord op zijn ex-partner. De reden zou zijn dat hij zijn kind niet mocht zien. Via het dark web kwam hij in contact met een beoogde huurmoordenaar, maar die meldde zich bij de Amerikaanse veiligheidsdienst Federal Bureau of Investigation (FBI).
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!