Waterschap ziet niks in plan voor gat kade Valkenburg

De tijdelijke kademuur aan de Emmalaan in Valkenburg na het hoog water in 2021. © Waterschap Limburg
Het Waterschap Limburg ziet geen oplossing om gaten in de kademuur in Valkenburg aan de Geul te maken. Burgemeester Daan Prevoo kwam met dit idee om overtollig water, dat niet via de riolering kan worden afgevoerd, versneld in de Geul te krijgen.
De burgemeester deed die oproep maandagavond in L1mburg Centraal op L1 televisie.

Voldoende openingen

Het waterschap wijst het verzoek van Prevoo nu af. Volgens een woordvoerder van het waterschap loopt de weg richting de Geul omhoog en daardoor komt het water niet tot aan de Geul. "Op de plekken waar dat wel het geval is, zitten er voldoende openingen waar het water weg kan stromen, zoals bij bruggen", aldus een woordvoerder.

Hulp aangeboden

Het Waterschap Limburg heeft de gemeente Valkenburg aan de Geul wel aangeboden om te helpen om de problemen op korte termijn aan te pakken. "Het water dat de afgelopen maanden voor overlast heeft gezorgd, komt vanuit het riool. Aanpassingen aan het riool kosten veel tijd en geld. We hebben de gemeente aangeraden om na te denken over beschermen van de woningen. Dit kan bijvoorbeeld door het aanbrengen van schotten."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!