Henri Bontenbal (CDA) trapt luistertour af in Limburg

Henri Bontenbal bij de stichting Samen Delen in Heerlen © L1
De kersverse lijsttrekker van het CDA, Henri Bontenbal, noemt het zelf een luistertour. Hij gaat alle provincies af om te praten met leden en niet-leden om te ontdekken wat er speelt.
Hij begon maandag in Heerlen bij de stichting Samen Delen. Daar worden spullen ingezameld die weer uitgegeven worden aan mensen die 'aan de verkeerde kant van het geluk staan'.
Bontenbal reisde daarna door naar Maastricht voor een lunch bij VeerMestreech. In het voormalige Ursulinenklooster kunnen mensen terecht met een verstandelijke beperking en afstand tot de arbeidsmarkt voor dagbesteding. De nieuwe CDA-leider heeft de projecten in Heerlen en Maastricht juist uitgekozen omdat het aansluit bij het thema waar de partij de campagne mee ingaat: bestaanszekerheid.

Lange termijn

Bontenbal geeft duidelijk aan dat hij een commitment is aangegaan voor een langere periode. "Ik heb een hele zware opdracht om het CDA te vernieuwen. En daar ben ik na 22 november, de dag van de verkiezingen, niet mee klaar." De partij staat er momenteel in de peilingen niet goed voor, tussen de drie en vijf zetels. "Daar baal ik natuurlijk van, maar we hebben nog een enkele maanden te gaan waarin heel veel kan gebeuren. Over ongeveer een week wordt het verkiezingsprogramma bekendgemaakt en dan kunnen we echt met ons verhaal naar buiten."

Limburgs CDA

De CDA-leider reageert ook op de huidige onvrede vanuit het CDA Limburg over de landelijke koers. Een werkgroep van het CDA onderzoekt nu de toekomst van de Limburgse afdeling van de partij. Er werd zelfs gesproken over een eventuele breuk. "Dat doet pijn. Ik vind het heel erg dat een regionale afdeling zulke gesprekken voert", zegt Bontenbal. "Ik begrijp die onvrede ook weer wel, want er zijn dingen gewoon niet goed gegaan. Mensen willen gehoord worden, en daarom ben ik onder andere hier."