Na sluitingsplan toch weer eerste schooldag in Griendtsveen

Eerste schooldag in Griendtsveen nadat ouders bestuur hebben overgenomen © Guus Benders (L1)
De scholen zijn maandag weer begonnen. Een extra bijzonder moment voor de 40 leerlingen van basisschool De Driehoek in Griendtsveen.
Afgelopen jaar was nog sprake van het verdwijnen van de school. Scholenkoepel Dynamiek zag er geen brood meer in. Ouders dachten daar anders over en daarom namen ze zelf het stokje over.

Gehecht

Inmiddels is een onafhankelijk bestuur gevormd en wordt weer vooruit gekeken. Tot vreugde ook van de leerlingen. “Heel fijn, want ik had niet naar een andere school willen gaan, ik ben aan deze school gehecht”, zegt een van hen voor de poort.

Normaal en bijzonder

De kinderen werden maandagochtend onthaald met slingers en ballonnen en een kort welkomstmoment door leerkracht Robert van Veghel. Hij stelde daarbij dat het normaal en tegelijkertijd bijzonder was om daar te staan. Normaal omdat het gewoon de eerste schooldag is. Bijzonder omdat de school er bijna niet meer was en iedereen dan vandaag ergens anders had gestaan.

Niet verdwijnen

Ook bestuurder Renée Savelkoul is blij deze ochtend. Ze is ouder én een van de twee nieuwe bestuurders die school overeind hebben gehouden. “We vonden en vinden dit gewoon een goede school. Daarom mocht deze niet verdwijnen. Ik ben vooral blij dat het gelukt is.”

Pionieren

Voor Savelkoul was het pionieren geblazen de afgelopen maanden. “Volgens mij zijn wij de enige school in het land die het zo gedaan heeft. In het begin is het heel moeilijk om informatie te vinden. Zeker als je niet thuis bent in de materie. Het is bij het begin beginnen en dan gewoon doen,” stelt Savelkoul nadat de laatste kinderen naar binnen zijn geloodst. “Dit is al gelukt en wat er de komende tijd op ons pad komt zien we dan wel weer.”