E-bikes tunnelsluiting A73 succes: '700 km op de teller'

De leenfietsen worden weer teruggebracht. © L1 / Ruud van Broekhoven
Het lenen van gratis e-bikes en pedelecs ten tijde van de sluiting van de tunnels op de A73 is een groot succes.
Sinds vrijdag 14 juli zijn de tunnels om beurten dicht geweest. Als alternatief zijn 200 elektrische fietsen beschikbaar gesteld om de auto te laten staan.

Overkopen

De weggebruikers die normaal door de tunnel gaan, hebben de afgelopen weken een elektrische fiets kunnen lenen om zo toch vlot op het werk te komen. In totaal zijn 200 fietsen uitgeleend als alternatief voor de sluiting van de tunnels op de A73. Organisator Midden Limburg Bereikbaar is dan ook zeer tevreden over de leenactie. Eén op de vijf weggebruikers die een elektrischefiets of pedelec heeft geleend, besluit de fiets na deze proefperiode over te kopen.

700 kilometer

Organisator Arnoud Haans spreekt van een groot succes. Zo heeft één van de gebruikers 700 kilometer op de teller van de pedelec staan. Dat is een fiets die tot 45 kilometer per uur kan. Toch heeft niet iedere deelnemer vaak de fiets gepakt. Eén deelnemer heeft maar 20 kilometer gefietst, vanwege het weer. Toch ziet hij het voordeel en overweegt om een elektrische fiets aan te schaffen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!