Veerpont Berg aan de Maas gestremd vanwege rommel in schroef

De veerpont bij Berg aan de Maas. © L1
De veerpont tussen Berg aan de Maas en het Belgische Meeswijk is vrijdagavond uit de vaart genomen, omdat er rommel in de schroef zit.
Het verkeer moet daarom tijdelijk omrijden. Hoelang de stremming duurt, is nog niet bekend.

Rommel

Drijvend afval is verstrikt geraakt in de schroef van de motor waardoor de veerpont stil kwam te liggen. "Dat is vrijdagavond in het donker gebeurd", vertelt Petra Paulus van veerbedrijf Ton Paulus. Ze heeft geprobeerd het eruit te krijgen, maar dit lukte niet. Daarom is er zaterdagochtend contact gezocht met een duikteam. "Het duurde even voor ze duikers gevonden hebben, maar ze zijn nu bezig."

Vastgedraaid

Er zijn tussen Berg aan de Maas en Meeswijk vaker problemen met drijvend afval. "Het komt regelmatig voor. Dan komen er touwen in of vislijnen. Met kerstmis zat er zelfs een rugzak vastgedraaid in de schroef", zegt Paulus. "Dat is synthetisch materiaal. Het verpulvert niet en draait er volledig in. Dat krijg je er niet normaal uit."
Wat dit weekend voor de problemen zorgt, is nog niet bekend. Het duikteam moet dat nog uitzoeken.

Gestremd

Het is nog niet duidelijk hoelang de veerpont uit de vaart blijft. "Als er geen schade is en de duikers het materiaal eenvoudig los kunnen knippen, dan kan het snel gaan. Als er wel schade is, zullen we tot maandag moeten wachten", aldus Petra Paulus.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!