Limburgs bedrijf levert dertien tractoren aan Defensie

Dertien tractoren voor Defensie. © Mechan Groep
Tractordealer Vohamij uit Heythuysen heeft deze week dertien nieuwe tractoren afgeleverd aan het ministerie van Defensie. De tractoren worden ingezet op de vliegvelden van de Koninklijke Luchtmacht.
Ze zullen vooral ingezet worden om sneeuw en ijs te bestrijden op cruciale delen van de vliegvelden. De tractoren zijn daarvoor door Vohamij aangepast tot multifunctionele Defensievoertuigen, meldt importeur Mechan Groep.

Knalgele kleur

De Valtra-tractoren zijn in Finland geproduceerd. "In Scandinavië worden veel van deze trekkers uitgerust met frontlader of ingezet met een sneeuwschuif", legt Marc de Haan, directeur Valtra bij importeur Mechan, uit. Hij benadrukt dat de tractoren technisch en kwalitatief zijn afgestemd op de extreme omstandigheden in de Scandinavische markt.
In de fabriek zijn de tractoren al voorzien van de juiste knalgele kleur, aangepaste banden en sneeuwkettingen. In de werkplaats van Vohamij in Heythuysen zijn nog een aantal specifieke zaken toegevoegd om aan de wensen van Defensie te voldoen.

Opvallend konvooi

De dertien tractoren werden afgelopen week allemaal tegelijk in een opvallend konvooi vervoerd en afgeleverd bij Defensie. Met het transport gingen ook meerdere zware pallets met sneeuwkettingen mee, waarmee alle wielen van kettingen kunnen worden voorzien.
Dertien tractoren op transport voor Defensie. © Mechan Groep

Zeer tevreden

Defensie is zeer tevreden over de levering en samenwerking met Vohamij. "Er was een open communicatie, veel aandacht voor onze wensen en de levering is volgens planning verlopen", aldus Franco Achtien, projectleider bij het Ministerie van Defensie voor deze opdracht. "De trekkers worden door ons voor een heel specifiek doel ingezet en we eisen dan ook honderd procent kwaliteit en inzetbaarheid. Defensie moet meer dan ooit paraat staan, met deze trekkers gaat dat zeker lukken."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!