Drukte verwacht op Europese wegen door einde zomervakantie

Drukte op de wegen door vakantieverkeer. © iStock
Het wordt dit weekend druk op de Europese wegen, omdat veel mensen terugkeren van vakantie, verwacht de ANWB. In landen als België, Frankrijk en Duitsland kan het vol worden op de weg.
Voor Limburg komt er dit weekend een einde aan de zomervakantie. Maandag gaat het nieuwe schooljaar van start.

Terugkerende vakantiegangers

De ANWB verwacht zaterdag in Frankrijk onder meer drukte op de A7 Marseille - Lyon en de A10 Bordeaux - Parijs. Ook in Oostenrijk worden volle wegen verwacht door terugkerende vakantiegangers. In Duitsland wordt het dit weekend naar verwachting vooral in het zuiden van het land druk op de weg.
Behalve van de drukte door terugkerende vakantiegangers kunnen reizigers in België volgens de ANWB last krijgen van werkzaamheden aan de E25 bij Luik.

A73-tunnels dicht

Ook op de Limburgse snelwegen lopen vakantiegangers tegen werkzaamheden aan. Zo zijn dit weekend de Roer- en Swalmentunnels in beide richtingen afgesloten. Doorgaand verkeer wordt omgeleid via Eindhoven over de A2 en A67, maar de werkzaamheden kunnen lokaal voor drukte op de wegen zorgen.
De regio Zuid is de tweede regio die weer aan het nieuwe schooljaar gaat beginnen. Alleen de kinderen in de regio Noord hebben nog vakantie. Voor hen beginnen de scholen over een week weer.