Drank op Preuvenemint wordt gewoon in glas geschonken

Stockfoto © iStock
Op het Preuvenemint in Maastricht dit weekend mag gewoon uit glas gedronken worden, ondanks problemen met glasscherven tijdens de editie van vorig jaar.
Dat meldt RTV Maastricht. Tijdens carnaval wordt er in Maastricht wel uit kunststof gedronken.

Proeven en genieten

Volgens een woordvoerder van de gemeente is het 'bourgondische evenement gericht op het laten proeven en genieten van eten en drinken.' Een veiligheidsargument om glas te verbieden geldt volgens de woordvoerder bij het Preuvenement niet. Wel lopen er extra ophalers van lege glazen rond, worden er extra glascontainers geplaatst en wordt er aan de uitgangen gecontroleerd op het meenemen van glazen. Dat is opgenomen in de vergunning.

Snijwonden

En dat terwijl er tijdens de vorige editie van het Preuvenemint vrijwel overal gebroken glas op het drukbezochte Vrijthof lag. De scherven leidden niet tot ernstige incidenten, wel liepen er mensen snijwonden op. Daarop werd destijds aangegeven dat het glas 'een aandachtspunt voor volgend jaar' zou zijn.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!