Heerlen gaat toch verder met Zonnepanelenproject

Stockfoto. © iStock
De gemeente Heerlen en installatiebedrijf Volta gaan verder met het Zonnepanelenproject. De andere Parkstadgemeenten trokken de stekker uit het project vanwege klachten van deelnemers.
Heerlen heeft nu nieuwe afspraken gemaakt met Volta, onder meer over reactietermijnen bij storingen en een compensatieregeling voor haperende installaties. De andere Parkstadgemeenten doen voorlopig nog niet mee.

Onderhoud

De afgelopen jaren maakten zo'n 4700 mensen gebruik van de regeling, waarmee particulieren zonder al te veel rompslomp en kosten zonnepanelen konden laten plaatsen. Ook het onderhoud was meegenomen in het pakket. Maar in november 2022 volgde een deelnamestop vanwege de klachten. Alleen nog Heerlenaren konden zich aanmelden. Door de vernieuwde afspraken blijft het aanmeldingstermijn nog open tot 24 oktober.

Hogere prijzen

De prijs voor de zonnepanelen gaat wel omhoog. De prijzen zijn sinds 2017, het jaar waarin het project startte, met zo'n 35 procent gestegen. "Om deze reden heeft Volta Limburg aangegeven geen kans te zien de afspraken van het Zonnepanelenproject onder de oorspronkelijke prijsstellingen op langere termijn waar te kunnen maken", meldt de gemeente Heerlen.
Wethouder Casper Gelderblom benadrukt woensdagochtend in de L1 Nieuwsshow dat de nieuwe prijsafspraak nog ver onder die 35 procent zit en dus nog steeds aantrekkelijk blijft. Met hoeveel de prijzen omhoog gaan, is nog niet bekend gemaakt.
De deelnemers die zich al gemeld hebben, zullen niets merken van de deelnamestop of de gewijzigde prijzen.

Andere gemeenten

Gelderblom kan nog niet zeggen of de andere Parkstadgemeenten na de nieuwe afspraken in de toekomst ook weer in zee gaan met Volta. "Maar als het gaat over die nieuwe servicevoorwaarden, dan verwacht ik absoluut dat we in Parkstad allemaal hetzelfde gaan doen. Dat is natuurlijk aan de wethouders en colleges in die gemeenten." Die gaan zich de komende tijd buigen over de nieuwe afspraken om te kijken of ze er ook aan mee willen doen. "Vanuit Heerlen een warme aanbeveling richting de collega's om hetzelfde te doen."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!