Hond verstopt zich onder truck en laat verkeer vastlopen

De hond verschanste zich blaffend onder de vrachtwagen. © Edward-Media
Een loslopende hond heeft dinsdagochtend voor problemen gezorgd op de N560 bij Koningslust. Het verkeer liep daar vast doordat de hond zich blaffend onder een vrachtwagen verschanste en agenten daarmee te slim af was.
Een vrachtwagenchauffeur zag de hond rond 8:15 uur op de doorgaande weg tussen de A67 en Panningen lopen en zette zijn truck op de weg stil.

Blaffend

De chauffeur probeerde de loslopende hond te vangen, maar het dier verschanste zich vervolgens onder de trailer van de vrachtwagen en hield daar blaffend iedereen op afstand. Toevallig passerende agenten en een automobilist schoten de trucker te hulp.
Een passant had een touw in de auto liggen waarmee de hond gevangen kon worden. © Edward-Media

Flinke file

Door de stilstaande vrachtwagen ontstond er op de N560 een flinke file in beide richtingen. De Sevenumsedijk is deze weken vanwege de afsluiting van de A73-tunnels extra druk door omrijdend verkeer. Door alle aandacht, drukte en het passerende verkeer bleef de hond onrustig. De weg werd daarom tijdelijk helemaal afgesloten om het dier met behulp van een touw te kunnen vangen.

Op afstand

De hond liet zich echter niet zomaar vangen en probeerde zijn belagers te slim af te zijn door hard te blaffen en zich steeds verder onder de vrachtwagen te verstoppen. Een half uur lang hield hij hen bezig voor hij zich met behulp van hondenbrokjes gewonnen gaf.
Hoewel in eerste instantie niet duidelijk was waar de hond thuishoorde, is het dier inmiddels met zijn baasje herenigd. De hond raakte niet gewond en sloot uiteindelijk zelfs vriendschap met één van de agenten.
De agent en de hond sloten vriendschap. © Edward-Media
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!