Draaksteken Beesel voorbij, ook burgemeester deed mee

Het Draaksteken in Beesel. © Stichting Draaksteken Beesel
Na zes voorstellingen is het Draaksteken in Beesel dit weekend afgesloten.
15.000 mensen kwamen op het spektakel, genaamd Geluif in 't goeje, af.

Uitverkocht

Alle kaartjes voor het Draaksteken waren weken voor het evenement al uitverkocht. "Euforischer kun je niet zijn", zei een van de regisseurs, Frank Rous, daar eerder over tegen L1. Voor hem en collega-regisseurs Theo Geraets en Huub Geerlings was het regisseren een jongensdroom die uitkwam.
"Het leeft, ik heb er altijd een bewondering voor gehad", vertelde Simone Geerlings eerder over haar liefde voor het Draaksteken. Geerlings vertolkte de afgelopen weken de rol van prinses Aja. Haar collega Fred Geraets, koning van deze editie, is het daarmee eens. "Voor mensen uit Beesel is Draaksteken het belangrijkste van de hele wereld, alleen weet de wereld niet hoe belangrijk het Draaksteken voor Beesel is."

Burgemeester

Onder de vele acteurs was afgelopen weekend ook een opvallende gast: burgemeester Bob Vostermans van Beesel. Op sociale media vertelt hij over zijn ervaring, waarbij hij eenmalig deel was van het bospleps. "Wat un ier", zegt hij. "Jong en oud, en bovenal, gemeenschapszin, vriendschappen en gewoon samen!"

Draaksteken

Het Draaksteken wordt om de zeven jaar opgevoerd door circa 500 (amateur)spelers die allemaal in Beesel wonen of er zijn geboren. Ook zijn er nog eens honderden vrijwilligers. Tijdens het openluchtspel staat Beesel helemaal in het teken van de legende van Sint Joris en de draak en de Middeleeuwen. Het Draaksteken behoort tot het immaterieel erfgoed.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!