Wethouder Carla Peters stapt op vanwege vertrouwensbreuk

Carla Peters © VVD Maasgouw
Wethouder Carla Peters van de gemeente Maasgouw stapt op vanwege de vertrouwensbreuk die er eind juli voor zorgde dat de VVD uit de coalitie verdween.
Peters legt haar functie per 1 september neer.

'Beschuldigende toon'

Op 26 juli lieten de coalitiepartijen CDA en Lokaal Belang weten dat ze te weinig vertrouwen in de VVD hadden om nog langer samen te werken. De vertrouwensbreuk ontstond volgens fractievoorzitters Bert Impelmans (Lokaal Belang) en Erwin Dehing (CDA) door de 'beschuldigende toon' van de VVD in de raadszaal en op sociale media naar het college, het ambtelijk apparaat en andere coalitiepartijen.
De VVD besloot daarop uit de coalitie te stappen.

Vertrek

Carla Peters is bijna tien jaar werkzaam geweest als raadslid en wethouder binnen de gemeente Maasgouw. "Carla is een gedreven, hardwerkende collega die veel betekend heeft voor de gemeente Maasgouw. We wensen haar veel succes met het vervolg van haar carrière", laat loco-burgemeester Sjors Blomen in een schriftelijke reactie weten.
Na het vertrek van Carla Peters zullen in de raadsvergadering van 10 oktober nieuwe afspraken gemaakt worden over de portefeuilleverdeling, het aantal wethouders en hun ureninzet.