Lek in zwembad: wedstrijdbad Echt langer dicht

Vanwege oude kitnaden loopt er water weg tussen de voegen. © Website zwembad In de Bandert
Het wedstrijdbad in zwembad In de Bandert in Echt blijft nog een tijdje gesloten vanwege lekkages.
Dat komt hoogstwaarschijnlijk door lekkages in oude kitnaden: hierdoor is er water tussen de vloertegels en de betonnen ondergrond gekomen. Omdat hierdoor op langere termijn tegels kunnen loskomen, is besloten om het zwembad langer dicht te houden voor onderhoud.

Doelgroepenbad

Het bad had eigenlijk 4 augustus weer open moeten gaan, maar blijft nu tot zeker 10 september gesloten. In de tussentijd wordt geprobeerd om zoveel mogelijk lessen en activiteiten te verplaatsen naar het doelgroepen- of buitenbad. "We begrijpen dat deze situatie vervelend is voor onze gasten. We proberen iedereen persoonlijk te informeren wat deze situatie voor hen betekent. En natuurlijk kijken we naar alternatieven, zodat we ook een oplossing kunnen bieden", laat teamleider Dennis van Eck weten.
Vooralsnog gaan aquasporten, banen- en gezinszwemmen (nog) niet door. Zwemverenigingen kunnen uitwijken naar het buitenbad of andere binnenbaden in de omgeving en zwemlessen voor kinderen worden zoveel mogelijk gepland in het doelgroepenbad.