Heerlens gezin verdrietig: 5500 euro om papegaai te vinden

Papegaai Pino is sinds vrijdag vermist. © Kim Pelzer
Het gezin Pelzer uit Heerlen is radeloos. Sinds vrijdag is hun geliefde papegaai Pino vermist na een vakantie in Roggel.
De familie heeft met behulp van vrienden een beloning van 5500 euro uitgeloofd voor wie Pino weer thuis kan brengen.

Groot gemis

"Het gemis van Pino is ontzettend groot", vertelde Kim Pelzer donderdagochtend in de L1 Nieuwsshow op L1 Radio. "We hebben haar al 17 jaar en ze is voor ons als een gezinslid. Mijn kinderen zijn jonger dan zij, dus ze zijn met Pino opgegroeid."

Vakantie

De familie was op vakantie op recreatiepark de Leistert in Roggel en bij het inpakken van de auto is vermoedelijk het kooitje opengeklapt waardoor Pino kon wegvliegen. "We hebben nog op het park gezocht, maar konden haar niet vinden."

Rode staart

De familie is een grote zoekactie gestart, zowel in Limburg als over de grens. Pino is te herkennen aan zijn grijze kleur en rode staart. "Ook heeft ze een zilveren ring om haar rechterpootje", vertelt Kim Pelzer. Pino kan ook praten. "Ze beschikt over een groot vocabulaire."

Honger

Het vermoeden bestaat dat Pino bij mensen is omdat ze honger en dorst heeft gekregen. "Ze kan niet in het wild overleven, dat heeft ze niet aangeleerd gekregen." De kans dat ze buiten Limburg is, is niet heel groot. Pelzer: "Ik heb gelezen dat een wilde grijze roodpapegaai maximaal 10 kilometer per dag vliegt, maar wellicht meer als een beestje in paniek is."
De familie Pelzer hoopt op een goede afloop. "We missen haar enorm." Mensen die Pino gezien hebben, kunnen contact opnemen door een e-mail te sturen: kimpelzer2@gmail.com.