Teleurstelling om aanpassen zomerkamp door zwijnen

Wild zwijn © iStock
Het programma op kindervakantiewerk in Bunde met ruim 230 kinderen is aangepast vanwege het gevaar van de wilde zwijnen. De avondactiviteiten zijn ingekort en er mag niet in tenten worden geslapen. Kinderen zijn teleurgesteld.
"Dit is de tent waar we normaal in slapen, maar dat kan nu niet vanwege de zwijnen", vertelt Jamila Soudy.

Irrirant

Het is normaal gesproken een van de hoogtepunten tijdens de kindervakantieweek in Bunde. "Ik vind dat stom", vult haar jongere broertje aan, de zwijnen vindt 'ie maar irritant. De locatie van het kampeerterrein is vlakbij het bos waar verschillende mensen zijn aangevallen. Ook op de naastgelegen parkeerplaats is het dier gesignaleerd.

Revue

De gemeente heeft aan de organisatie maatregelen opgelegd om de week zo veilig mogelijk te laten verlopen. Het terrein moet 's avonds om 22:00 uur leeg zijn. Alleen leiding en de oudste jeugd van groep 8 mag in het scoutinggebouw slapen. Bezoekers na afloop van de revue woensdagavond moeten het terrein veilig kunnen verlaten.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!