Verschillende wegafsluitingen deze week: een overzicht

Stockfoto © iStock
Deze week zijn er verschillende wegen afgesloten in de provincie.
Onderstaand een overzicht van de afsluitingen.

A2

Van maandag tot en met woensdag is de A2 's nachts gedeeltelijk afgesloten voor periodiek onderhoud. Maandag 28 augustus om 20:00 uur tot dinsdag 29 augustus om 6:00 uur wordt de A2 vanaf Gronsveld (oprit 56) in de richting van de grens met België gesloten. De andere richting komt de nacht daarop aan bod, van 29 augustus om 20:00 uur tot woensdag 30 augustus 6:00 uur. Ook de tussenliggende op- en afritten en de parkeerterreinen en tankstations aan de route zijn gesloten.
Daardoor moeten weggebruikers omrijden. De extra reistijd kan oplopen tot tien minuten.

Nachtelijke afsluiting

Daarna is een ander gedeelte van de A2 aan de beurt. Er zijn nachtelijke afsluitingen in Zuid-Limburg tussen knooppunten Kerensheide en Kruisdonk in beide richtingen. In de richting van Eindhoven is de weg tussen de knooppunten afgesloten van woensdag 30 augustus 21:00 uur tot donderdag 31 augustus 6:00 uur. Van 31 augustus 21:00 uur tot 1 september 6:00 uur is het gedeelte van de weg dicht in de richting van Maastricht. Ook zijn tussenliggende op- en afritten dicht en parkeerterreinen en tankstations.
Extra reistijd via omleidingen kan oplopen tot 20 minuten.

A76

Tijdens de twee nachten tussen maandag 28 augustus en 31 augustus voert Rijkswaterstaat asfaltonderhoud uit op de A76. Tussen Simpelveld en knooppunt Kunderberg en op dezelfde weg ter hoogte van Simpelveld zijn tussenliggende op- en afritten afgesloten.
Weggebruikers moeten rekening houden met omleidingen die via gele borden ter plaatse te volgen zijn en een extra reistijd van 10 minuten.

A73

Ook op de A73 zijn er deze week nog werkzaamheden. Van maandag tot en met vrijdagavond kan het verkeer voor het eerst in weken in beide richtingen gebruik maken van de Roer- en Swalmentunnels, maar in het weekend gaan de tunnels weer volledig dicht. Vanaf vrijdag 1 september 21:00 uur tot en met maandag 4 september 6:00 uur is de A73 in zuidelijke richting tussen knooppunt Tiglia en Maasbracht dicht. In de andere richting is de snelweg tussen knooppunt Het Vonderen en Beesel afgesloten.
Het verkeer moet rekening houden met een extra reistijd van meer dan 30 minuten. Op maandag 4 september is Rijkswaterstaat om 6:00 uur klaar met de grootschalige werkzaamheden aan de tunnels.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!