Amhaouch over Bontenbal: 'Fris geluid en maakt verbinding'

Henri Bontenbal, Agnes Mulder en Mustafa Amhaouch vorig jaar in de Tweede Kamer © ANP
Mustafa Amhaouch vindt Henri Bontenbal, de lijsttrekker van het CDA die maandag bekend werd gemaakt, een fris geluid. Ook denkt hij dat hij weer de verbinding tussen stad en platteland gaat maken, een belangrijke stap voor de toekomst van CDA Limburg.
"Ik denk dat dit het geluid is dat we nodig hebben", zegt de CDA-politicus uit Panningen.

Afspiegeling van samenleving

"Hij komt uit een warm nest, een gezin van acht, en weet hoe het is dat zijn vader met zijn broodtrommeltje naar werk gaat en zijn moeder voor de kinderen zorgde." Dat is volgens Amhaouch een goede afspiegeling van de samenleving. "Hij is een ingenieur, net als ik, en daar hou ik wel van."

Verbinding

Ook denkt Amhaouch dat Bontenbal weer verbinding tussen stad en platteland gaat maken. Binnen het CDA Limburg is onvrede over de koers van de landelijke partij en is een onderzoekscommissie ingesteld om te kijken naar de toekomst van de partij in de provincie. "Bontenbal heeft gisteren het sociaal-conservatief verkondigd en ik denk dat dat onze nieuwe koers moet zijn, vanuit waarden en normen die niet ouderwets zijn. Weer terug naar de kernwaarden van het CDA", zegt de politicus erover.

Opvolger

Zelf maakte Amhaouch zondag bekend na zeven jaar te stoppen in de Tweede Kamer. Wie zijn opvolger gaat worden, is nog niet bekend. Over wie dat kan zijn, doet hij zelf ook nog geen uitspraken. "In de fractie is zowel ervaring als nieuwigheid nodig. Ik hoop dat dat ook gerealiseerd wordt en dat vanuit Limburg goede nieuwe kandidaten komen", is alles wat Amhaouch daarover kwijt wil.