Voorzitter CDA Limburg blij met lijsttrekker Bontenbal

Henri Bontenbal © ANP
Harold Schroeder, voorzitter van CDA Limburg, is blij met de nieuwe lijsttrekker van het CDA.
Henri Bontenbal moet de partij nieuw leven inblazen in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen in november.

Opvolger Hoekstra

De 40-jarige Rotterdammer werd maandag gepresenteerd als opvolger van Wopke Hoekstra. Onder leiding van Hoekstra leed het CDA een gevoelige nederlaag bij de verkiezingen voor Provinciale Staten. In Limburg raakten de christendemocraten de helft van hun aanhang kwijt, terwijl ze hier sinds jaar en dag de grootste waren.
CDA Limburg voorzitter Harold Schroeder vindt dat Bontenbal 'de juiste man op de juiste plek' is. Hij zegt dat het CDA ernstig behoefte heeft aan vernieuwing en dat de nieuwe lijsttrekker dat waar kan maken.

Onvrede

In Limburg ontstond veel onvrede over de partijleiding. Er werd zelfs gespeculeerd over afsplitsing. Nog steeds is een werkgroep van CDA Limburg bezig met een onderzoek naar de toekomst van de Limburgse afdeling. Dat gebeurt onder leiding van Raymond Vlecken, de burgemeester van Weert.
Schroeder verwacht dat Bontenbal zal bijdragen aan het gladstrijken van die plooien. Hij omschrijft hem als een 'inhoudelijk zeer deskundige man'. Bontenbal zit sinds 2021 met onderbrekingen in de Tweede Kamer en is volgens Schroeder 'niet behept met allerlei zaken die misschien tot ontevredenheid zouden kunnen leiden'.

Bruls

In de aanloop naar de presentatie van Bontenbal werd ook de naam van Hubert Bruls genoemd, de in Nuth geboren burgemeester van Nijmegen. Uiteraard had Schroeder graag een lijsttrekker met Limburgse wortels gezien, maar hij is blij met Henri Bontenbal en verwacht dat de partij eensgezind achter hem staat.
Schroeder zelf, sinds 2017 voorzitter van het CDA Limburg, heeft begin deze maand zijn vertrek aangekondigd. Het CDA is op zoek naar een vervanger.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!