Tattoo-marathon Stein: ruim 4.400 euro voor goede doel

Tatoeëerders in Stein hebben 24 uur lang tatoeages gezet om zo veel mogelijk geld op te halen voor de stichting Socialrun. Uiteindelijk is ruim 4.400 euro opgehaald.
Het is de derde keer dat tatoeëerder Zino Marciniw meedoet. "Elk jaar wordt het steeds groter. Dus ik ben nu al aan het denken aan volgend jaar. Dan willen we nog meer geld ophalen."

Laatste tatoeage

De laatste klant in Zino's stoel is de oprichter van de stichting Socialrun. "Ook al heeft Zino er al 24 uur op zitten. Ik heb er alle vertrouwen in dat mijn tatoeage perfect gezet wordt", aldus Frank Bonekamp.

Taboe doorbreken

Socialrun is een stichting die zich inzet om het taboe rond psychische aandoeningen te doorbreken. "Met onze stichting willen we stimuleren dat er gepraat wordt over het onderwerp. Andere ziektes, zoals kanker of alzheimer, worden vaak als 'normaal' gezien en daar praat men gewoon over. Maar als het gaat om een psychische aandoening, zijn mensen vaak terughoudend of weten ze niet goed wat ze moeten zeggen. Dit moet doorbroken worden."

Estafetteloop

Een jaarlijks terugkomend evenement dat door de stichting georganiseerd wordt, is de Socialrun zelf. Het is een non-stop estafetteloop door Nederland waarbij teams in 48 uur 555 kilometer afleggen om geld in te zamelen voor projecten die inclusie bevorderen. "Ik heb er zelf ook aan meegedaan", legt Zino uit. "Het is een van de redenen dat ik deze marathon houd. Maar ook omdat ikzelf jaren geleden zelf een beetje in de knoop zat. Ik heb toen ervaren dat het heel belangrijk is om er met mensen over te praten. Anders los je het niet op."
De eerstvolgende Socialrun 2023 is op 15 september en doet ook Noord-Limburg aan.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!