CDA-Kamerlid Mustafa Amhaouch niet opnieuw verkiesbaar

Mustafa Amhaouch © CDA
Opnieuw een politicus in Den Haag die zich niet (opnieuw) verkiesbaar stelt bij de aankomende Tweede Kamerverkiezingen: CDA'er Mustafa Amhaouch uit Panningen.
Dat maakt Amhaouch zondagochtend in een brief bekend op zijn sociale media.

Gevoelskwestie

Over de reden van zijn vertrek is hij kort: "Het blijft een gevoelskwestie, maar ik heb besloten mij niet opnieuw te kandideren. Er is een tijd van komen en een tijd van gaan." In juli twijfelde het Kamerlid nog of hij zich opnieuw verkiesbaar wilde stellen. "In principe wel, maar ik moet nog overleggen met het thuisfront. Ik ben de hele week in Den Haag en maar twee dagen thuis. Dat gaat toch tellen. Bovendien krijgen we een nieuwe lijsttrekker. we moeten maar eens kijken welke kant het opgaat", vertelde hij toen nog aan L1.

Zeven jaar actief

Amhaouch is nu zeven jaar actief in de Tweede Kamer: hij is sinds 12 januari 2016 lid geworden van de Tweede Kamerfractie van het CDA. Hij blijft actief tot de nieuwe verkiezingen in november. Hij heeft zich onder andere beziggehouden met buitenlandse handel, bedrijfsleven, midden- en kleinbedrijf, innovatie en Europese Zaken. Sinds dit jaar is hij ook voorzitter van de commissie Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

Coronaperiode

In zijn brief op X, voorheen Twitter, schrijft hij dat vooral de coronaperiode hem zal bijblijven: "Een bewogen tijd voor zowel gezinnen, studenten maar ook zeker voor mijn betrokkenheid bij veel ondernemers, mkb'ers. Ik ben misschien geen raspoliticus, maar ik zie mezelf in het politieke speelveld wel als een volksvertegenwoordiger met een luisterend oor, voor de kansen en zorgen van mensen en ik start vanuit de inhoud."
De laatste tijd wordt er gesproken van een ware 'leegloop' uit Den Haag. Inmiddels hebben al meerdere politici aangegeven zich niet opnieuw verkiesbaar te stellen voor de verkiezingen in november. Onder andere Mark Rutte, Sigrid Kaag, Wopke Hoekstra, Sylvana Simons en Farid Azarkan zullen niet terug keren.
Ook Sjoerd Sjoerdsma (opgegroeid in Sittard en Limbricht) en Rens Raemakers uit Neer en Lilian Helder uit Venlo zijn niet herkiesbaar.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!